yoga-rotterdam-hetontspanningshuis

Yoga Rotterdam

Wij bieden nuchtere yoga lessen in onze studio nabij Rotterdam Alexandrium.

Yoga nabij Rotterdam, officieel zijn wij gevestigd in Capelle aan den IJssel, maar wij zitten tegen shoppingmall Het Alexandrium aan. We geven verschillende soorten yogalessen. Voor allerlei niveau’s, van beginners tot aan gevorderden. Wil je lekker relaxen, kom dan een van onze Relax of Yin lessen volgen. Op zoek naar meer beweging, dan is de Yin/Yang, Gentle Flow of Power Yoga een goed idee.

Onze kijk op jouw gezondheid

Yoga is een mix van beweging en ontspanning. Beiden essentiële elementen als het gaat om onze gezondheid. Natuurlijk is voeding ook een belangrijk onderdeel hiervan, maar wij richten ons vooral op de pijlers beweging en ontspanning. De meesten van ons weten wel waarom beweging belangrijk is. Het belang van ontspanning wordt vaak nog onderschat. Wij weten dat ontspanning het startpunt is van een goede gezondheid. Zeker als het gaat over jezelf gelukkig voelen. Nog nooit heeft iemand zich dolgelukkig gevoeld onder grote mate van stress of werkdruk.

Het leuke daaraan is dat wij tegen de meeste adviezen ingaan als het gaat over beweging. Wij vinden dat je mentale gezondheid (de mate van ontspanning en rust in je hoofd) eerst komt en daarna pas je fysiek. Terwijl Tess, de eigenaresse, toch echt van origine personal trainer is en voorheen zeer ambitieus als het ging om sport. De reden hiervoor is dat zij erachter is gekomen dat mentale rust nodig is voordat men het kan opbrengen om aan een groot fysiek doel te werken.

Begrijp ons niet verkeerd, tijdens de yogalessen bewegen we natuurlijk altijd. Milde beweging kan juist voor veel ontspanning zorgen. Zoals bij een van de Relax, Yin of The Basics yogalessen. We combineren altijd ontspanning met beweging, alleen is jouw mentale toestand bepalend voor welke lessen wij je op dit moment adviseren. Natuurlijk ben je vrij om bij ons te doen, wat voor jou het beste voelt.

Je bent bijvoorbeeld gestresst en je wilt afvallen, dan zal Tess je niet zo snel adviseren om naar de Power yoga te komen, omdat je daar toevallig meer kcal verbrandt. Maar juist om de Relax of Yin yoga te gaan proberen, omdat deze lessen jou het snelste helpen je stresslevel naar beneden te krijgen. En eenmaal weer relaxt, is het zoveel makkelijker om vervolgens je gewicht aan te pakken dan andersom. Als het gaat om afvallen, is het ook nog zo dat je hormoonspiegels gunstiger zijn wanneer je ontspannen bent. Kortom, eerst ontspannen dan de rest.

Nieuwschierig geworden naar onze lessen? Probeer het vrijblijvend uit: 3 proeflessen voor slechts € 25,-!

Lesrooster:

Klik hier
Yoga draagt bij aan je gezondheid:
  • Verbetert de ademhaling
   Oefeningen helpen spieren te ontspannen
   Krijg meer energie
   Kom in balans, fysiek én mentaal
   Spieren worden sterker
   Bindweefsel soepeler
   Kan ondersteunend werken bij ademhalingsklachten/hyperventilatie
   • Helpt de bloeddruk dalen en doorbloeding verbeteren

Wij zijn gevestigd in Capelle ad IJssel, nabij Rotterdam Alexandrium:

Het Ontspanningshuis
Adres: Lylantse Baan 3
2908LG Capelle aan den IJssel
Parkeren is gratis. Er een lift aanwezig.

E: hello@hetontspanningshuis.nl
T: +31(0)6 23 92 17 69